Mar 23, 2013 - tankar    Comments Off on himlen målar inte på beställning

himlen målar inte på beställning

Tiden. Vi tror att det är något bestämt. Men i själva verket så är En timme och Ett liv, samma sak i grunden. Det är något som alla upplever och förvaltar olika. Vi försöker bara göra det samma för alla genom att dela upp det i så små beståndsdelar som helst – men ändå så kommer någon säga att något går snabbt och en annan tycker samma sak tar en evighet.

Jag försöker ta vara på den. Tiden alltså. Att våga ställa frågor och att våga ta tag i saker. Förmodligen så är detta helt fel tillfälle för det – finns nog inte ens något rätt tillfälle för något så ogenomtänkt. Men kanske är denna lucka i tiden efter min sjukhus vistelse helt fel, för jag minns ju inte vart något är, minns knappt vad som finns och inget är klart – och då ser jag bara på hemmets närmaste hud.
Sen ovan på det så skall man ju möta människor på olika sätt.

Ta ikväll till exempel, då skall jag på release festen för Depeche Modes nya album tillsammans med min äldsta vän. Jag måste raka mig och hitta kläder. Självklart så tar hyveln för mycket, då jag inte använt den på ett tag. Men i mitt nytänk om tiden, så spelar inte såna små saker så stor roll – det avgör ju knappast hur kul jag kommer ha det. Eller hur?

Samma sak till att våga ställa frågor, som egentligen är otaktiska och helt för rakt på – men å andra sidan, vad gör det egentligen. Det är inte gentilt och smidigt, men det är ärligt och uppriktigt – och kanske man någon gång kommer till den punkten där det goda vinner, där rakhet, ärlighet och allt sånt där som alla säger är så fint, men ingen av oss nästan visar vår uppskattning för. Kanske, kanske, det en dag faktiskt tar sig igenom allt annat som skymmer dess väg och kanske det är samma dag som vi faktiskt kan se kvinnor för de likvärdiga människorna de är – lika så med ungdomar och barn. Att våra nationaliteter inte är något annat än tonfallet i våra röster – där vem vi är, vad vi säger och vad vi gör blir viktigare än vad vi lyckas måla upp och försöker sälja in?

Comments are closed.