Mar 26, 2013 - tankar, videos    Comments Off on media som sålt sig själv…

media som sålt sig själv…

Gick in på Aftonbladet för att se vilka nyheter som hänt i världen, efter att en vän länkat till artikeln: “Språkrådet stoppar ogooglebar“. Men plötsligt insåg jag att de inte längre pratade om min värld…

 • Explosion inträffade utanför Stockholm
 • ”Inför tjockskatt på flygbiljetten”
 • 25-åring död i ”Robinson”
 • ”Hon har en superrumpa”
 • Hennes underkläder upprör folk
 • De tjänade över en milion – där du bor
 • Google bakom åsnas död?
 • Svenska stjärnan toksågar rivalen
 • Tränar kärleksmuskel i SVT:s nya sexprogram
 • Stängde in vårdare – i sin sexkällare
 • Så kommer du – själv
 • ”Min kille vill bara hålla på med S&M”
 • Världens sexigaste hotell
 • Stal sköldpadda – sedan sålde han den på Facebook
 • Vann “Top Model” trots åldershindret
 • Abortläkaren dödade minst sju spädbarn
 • 74-årig hotade skjuta granne
 • Läckberg & Melin ihop på premiär – trots skilsmässan

…och det där är bara några få av de rubrikerna som jag såg på första sidan. Är det nyheter? Är det av vikt? Är det vår värld? Jag kände mig faktiskt upprörd och t.o.m. kränkt trots min egen öppenhet för saker och ting. Detta var så tragiskt att det knappt går att försöka nysta i utan att göra det hela änna värre.

Vad är det vi ger utrymme och premierar, vad markerar vi är av vikt?

Jag VET att Aftonbladet inte på något sätt är tidningen att gå till för nyheter och analyser, men tidningen speglar ju tyvärr ändå vår värld på fler sätt än vi kanske själva vill tro…

Samtidigt hittade jag följande klipp på Facebook, som däremot faktiskt bidrog med något:

Folk säger så ofta att det bara funnits 3-4 bra kvinnligare rappare, så denna lista – som inte är komplett på några sätt, är ett skönt klipp att bara visa upp för att få tyst på okunnigheten och istället låta artister som: Lisa Lee, Debbie Dee, Sha Rock, Lady B, The Real Roxanne, Roxanne Shante, Sparky D, Salt n Pepa, Antoinette, JJ Fad, She Rockers, MC Lyte, Queen Latia, Monie Love, Cookie Crew, Nikki D, Neneh Cherry, MC Luscious, Yo-Yo, Dimples D, Sister Souljah, Lisa ‘Left Eye’ Lopez, Suga T, Mia X, Ladybug Mecca, Lauren Hill, Boss, Da Brat, Bahamadia, Heather B, Lil Kim, Charlie Baltimore, Jean Grae, Nonchalent, Queen Pen, Foxy Brown, Missy Elliot, Eve, Lady of Rage, Ra Digga och Trina få tala….

Comments are closed.