Mar 28, 2013 - tankar    Comments Off on “…en grym människa med hjärtat på rätt ställe som vågar säga ifrån.”

“…en grym människa med hjärtat på rätt ställe som vågar säga ifrån.”

Hela video grejen urartade och slog säkert på ett helt annat sätt än vad de hade tänkt. Alla idéer är inte alltid bra i praktiken, och bara för 1000 gjort samma sak innan, så betyder det inte automatiskt att ens egna sak blir bättre är de sämsta av dem – DET kan bara en viktig kunskap att lära sig.

Två av de inblandade visade dock att de hade hjärtat på rätt sida och såg människor före presitge och det var Petters gamla sidekick och den fantastiska människan Henrik, samt Houman själv som jag alltid känt som en man med en stor känsla för andra människor. Detta utspelade sig på Facebook:

-:-

  Henrik ‘Eye N I’ Blomqvist
  Det är alltså Houman och Thomas som gjort filmen. Jag ställde upp för Houman för han e min vän. Jag blev instruerad att ta upp positiva och negativa aspekter m honom och han var närvarande.Houman och Thomas håller på o reder upp detta o ställer allt till rätta och det är bra. jag vill inte syssla med negativitet överhuvudtaget . Det hoppas jag ni förstår.
  -:-

  Magnus: Du skulle inte kunna syssla med negativitet hur mycket du än försökte.
  Houman: Tack Henke! Inget du sa var negativt över huvud taget. Bara kärlek!
  IronAfrican: Houman när jag gick och försvarade mot snubbar jag gillar och ser som vänner så slängde du mig bara under bussen med ett “tack andrew” istället f
  IronAfrican: …för att höra av dig och förklara lät du mig hållas. Lågt. Lägre går inte att sjunka bror. Sorry.
  Houman: IronAfrican jag vet. Mår dåligt över den. Den va keff. Hoppas att vi kan prata och reda ut det. Du är en stand up dude som alltid har hållt min rygg innanför och utanför musiken. Vill verkligen inte förlora din vänskap. Jag gjorde fel.
  IronAfrican: Du visste att du gjorde fel redan från början. Vi är inga barn längre. Du uppnådde säkert det du ville men det kostar. I det här fallet kommer du få betala ett högt pris. Lojalitet.
  Henrik: IronAfrican! Jag visste inte heller va som va på g. Som jag förklarar här uppe. Jag hörde av mig till dig bums när jag såg att du va upprörd .
  Andreas: Jag förstår IronAfrican, speciellt som då vi som faktiskt ställde upp -utmålas som de lurade, när allt vi gjorde endast var det som man hade hoppats att alla skulle gjort om det var äkta….
  Henrik: Andreas återigen jag hade inte en aning vad som va på g .
  Houman: IronAfrican återigen så håller jag med dig. Det hela exploderade på två timmar. Under den tiden nattade jag min dotter medan jag pillade halv-engagerat på mobilen. Jag borde har PM:at dig när du skrev det du skrev men jag tänkte att du skulle fatta grejen efteråt, plus att jag faktiskt inte hann. Mobilen kokade över. När jag skrev tack fångades jag av stunden och allt låsas-stöd som jag fick. Jag gjorde fel. Har känt dig länge, vi går way back. Hoppas detta kan squashas med tiden. Har försökt ringa dig för att ge dig en riktig ursäkt. Åter igen, jag är ledsen homie.
  Houman: Andreas tack för ditt stöd och din passion. Du är en grym människa med hjärtat på rätt ställe som vågar säga ifrån.

-:-

Det värmer oerhört att höra såna ord om en själv. Nu hoppas jag att de istället för att försöka sig på att driva med samhället, som visade dem båda att humor faktiskt är något otroligt svårt – speciellt politiskt humor och det krävs oerhört mycket både innan och efter, även om det i teorin är så enkelt. Precis som politiken faktiskt. I teorin är det så lätt att ta pengar från ett ställe och lägga på ett annat, men i verkligheten är det tyvärr så otroligt mycket svårare.

Så i min värld så vart hela denna youtube lek inget som lärde oss åskådare något om att granska media, utan hur de som gjorde den fick lära sig att media är mer än bara en kamera, redigering och youtube.

Vi vill att allt skall vara så lätt – därför är så mycket som är uselt idag, men samtidigt så ligger det ett mörker antal av timmar bakom, till och med det dåliga.

Att göra något enkelt kräver ofta mer än att göra något svårt….

Comments are closed.