Apr 8, 2013 - ljud, tankar, videos    Comments Off on Hjältar och mörker

Hjältar och mörker

Hade en tanke, men fick inte ihop den. Blev inte alls nöjd, men jag lägger den ändå åt sidan här uppe, bland alla andra sekundära ljud som jag har allstrat via mobilen…

Just nu är jag ledsen:

Denna bild som jag såg att några av mina vänner lekt och taggat varandra i på Facebook – UTAN att kvinnans ansikte varit dolt, har gett mig så dålig smak i munnen…

Det hela handlar om att man skall “skämma ut” en kompis genom att skriva in dennes namn så att bilden hamnar på deras sida, genom att man säger att den personen skulle “sätta på” denna kvinna…

Dessa människor som gjorde det är såna som jag VET kämpar för folks rättigheter och friheter – så jag förstår verkligen inte hur de kan gå med på att göra något sånt som det ovan, som uppenbart handlar om att kränka en kvinna som själv vågat ta en bild på sin egen kropp och lagt ut.

Förstår verkligen inte folk vilken kvinno och människosyn som de odlar och ger andrum? Förstår de inte att det är precis samma tänk som när rasister lägger upp bilder som ser “lustiga” ut i deras ögon, men de i själva verket kränker människor?

Vad hände med att våga vara sig själv, vara stolt över den man är och att acceptera andra människor för just den dom är?

Men jag blir också glad:

Comments are closed.