Apr 10, 2013 - tankar    Comments Off on att läsa alla ord

att läsa alla ord

Det känns märkligt – jag kan läsa, följa och delta i djupa och långa diskussioner på Facebook – men samtidigt så har jag inte orken att ens öppna tidningarna jag köpt eller gå igenom det intressanta brevet om konstnären Tizian som jag fick av pappa här om dagen.

Jag har till och med svårt att svara utförligt på SMS. Vet inte om det är för att det finns någon inbyggd förväntan av att jag skall läsa och svara på det?

Sitter jag uppe, så händer inget – men lägger jag mig eller sätter mig i soffan för att blunda en stund, så kommer ord och tankar. Jag försöker minnas dem, försöker lägga dem åt sidan, renodla dem men tillslut så kan jag inte längre sitta still och jag måste lägga ifrån mig orden någonstans.

Sen blir det tomt igen.

Det är så som om kroppen vill hålla mig vaken och plats i väntan på någonting.

Blev också så besviken. En nära vän släppte en ny låt och jag hade så gärna pushat för den, men en av raderna går “no homo“… Känns så onödigt, dumt, trist och trångsynt idag, att jag tyvärr inte vill eller kan pusha för den.

Håller på att kolla upp kostnaden för att ändå trycka upp min sjukhus bok i något fystiskt exemplar. Har mailat ett tiotal olika ställen som trycker böcker enligt en on-demand princip.

De tre som prismässigt låter bäst än så läng är veteranen Vulkan, Min Bok och Books on Demand. Men det där med att få reda på vad den faktiska kostnaden blir utifrån tydliga instruktioner verkar vara svårare än själva tryck processen? De skriver hela tiden. “Din totala kostnad blir xxxkr“, och jag frågar om inte, det och det tillkommer? Varpå de svarar “Jo, det gör det…“.

Känns som det där med att orka läsa, är något som inte bara drabbat mig…

Comments are closed.