Apr 13, 2013 - tankar    1 Comment

om att våga stå upp med tiden…

Kan inte låta bli att bara spontant fundera på hur många andra som skulle behöva gå från de borgliga partierna och SD – om de skulle behandlas och granskas samt behandlas lika hänssynslöst som man gjort i fallet med Omar Mustafa? Jag tror och hoppas att detta kommer bli ett uppvaknande för många att rasismen inte bär någon färg och att den finns överrallt – och måste bekämpas aktivt och inte i det varsamt tysta…

Jag tror inte massmedia har så stor kraft som vi ofta tillskriver den – om alla istället hade gjort sin röst hörd i social medier så hade utgången kunnat bli en annan. Vi har faktiskt mediet på vår sida och använder vi bara våra röster så blir vi starka – men de flesta nickar istället tyst, eller tycker inte att socialamedier är viktiga – då ger vi bort vår möjlighet att förändra. Finns ett färskt fall i USA med en rappare som hade en ytterst olämplig rad som folk reagerade på, och han försvarade den först – men sen spred sig de personliga rösterna mot honom via olika sociala medier vilket tillslut fick radiostationer att sluta spela honom och sponsorer säga upp avtalen – och detta helt genom privatpersoners reaktioner via sociala medier, mot en branch som verkligen endast ser till pengar och inte bryr sig ett dugg om människorna. Tänk då vad man skulle kunna genomföra politiskt om alla började våga stå upp och göra sin röst hörd – även digitalt?

Men visst har massmedia makt – så länge som vi tyst läser dem och skakar på huvudet åt det vi inte håller med om och tyst nickar medhållande till det vi tycker är viktigt och bra…

Men dem flesta läser bara lite, kastar ett öga på rubriker och sen utgår de från att det är på ett visst sätt (trots att nästan alla vid det här laget talar illa om framför allt kvällspressen och deras brist på sk. riktig journalistik). Men folk följer ändå ofta mängden, trots att man hela tiden pratar om det egoistiska samhället och hur alla bara tänker på sig själva… Man tror på det man ser och hör.

PRECIS så är det – och HÖR man däremot det andra och SER man däremot det andra via socialamedier, så kan vi förändra bilden…! Det går inte bara att skylla på massmedia, utan att se ansvaret och vikten av ens egen röst och vilken kraft den faktiskt kan ha i dagens digitalasamhälle.

1 Comment

  • […] socialdemokratiska partistyrelsens behandlade av Omar Mustafa, som jag själv skrivit lite om här, om att våga stå upp med tiden…. Sen har jag SJÄLVKLART också skrivit under uppropet som finns här: Upprop för en […]