Apr 15, 2013 - tankar    Comments Off on Regndroppar som föll under fem år från 2005…

Regndroppar som föll under fem år från 2005…

Jag har nu skrivit ner tankar och funderingar om mitt liv och känslor i snart tio år. Jag började för att få ett utlopp för det som fanns inom mig i ett äktenskap som tyvärr inte gav mig plats, och det utvecklades till mina tankar och känslor under en separation och skilsmässa efter nästan 20 år tillsammans – men med väldigt många andra reflektioner där emellan och en stor viktresa.

När jag stängde ner den, så såg jag till att den sattes ihop till en PDF fil, så att jag skulle kunna återkomma till den och att barnen sedan som vuxna skulle kunna få ta del av den.

Nu tänkte jag att jag lägger ut den här för allmän beskådan – då dess innehåll tidigare varit allmänt. Det hela börjar så här:

  Allt har sin början… (2005-08-29 00:29)

  För mig så känns bara ordet blogg som en felstavning av en gammal skräckfi lms titel, men å andra sidan så är ju hela blogg grejen otroligt skrämmande. Helt plötsligt så har folk fått för sig att inte bara publicera sina tankar och texter utan någon större eftertanke (utöver att de skall vara hippa, eller synas) samtidigt som de inte låter tankarna få löpa fritt och sväva… Nejnejnej, självklart så skall alla kunna kommentera, länka och dissekera det man känner och tänker inombords..

  Men om jag känner så, varför startar jag då en blogg och “Vad gör jag här?” liksom… Bra fråga! …och det är väl precis just därför. Det är en bra fråga, och “bra frågor” a nnars det för lite av i dagenssamhälle – allt handlar om mig, mig, jag och lösningar och svar på allt.

  Tanken är väl att ingen skall behöva läsa detta, utan att det mest skall vara ett personligt bollplank där jag resonerar med mig själv, eller lägger fram tankar för att få dem att klarna och mogna innan jag tar dem till mig igen…

  Förhoppningsvis så kan jag även få den som trillat in här att le över någon felstavning som grundar sig i slarv eller min ordblindhet, samt någon lustig vändning av en mening när orden kastas runt eller särskrivs.

  Vad denna blog kommer att fyllas av är allt från självömkande, frustration, glädje, frågeställningar, kvasifi loso ska funderingar och annat som förmodligen inte ens är intressant för den närmaste kretsen av folk som är “med Melin”…

…och följs med några bilder och tankarna till dem, för att sen över gå till en mer regelrätt dagbok/blogg med orden:

  Ögonblick av närvaro (2006-06-06 20:44)

  Det är livets all måsten som gör nyfi kenheten så värdefull och ger de små små stunderna av lycka sin enorma kraft och lyster…

  Det fi nns alltid något underbart och fint med allt – det är bara en fråga om att ta sig tid att se det, skrev jag nyligen till en person, och det känns också som en bra inledning på detta försök till någon form av dagbok och tankeplank.

  Hade först seriösa tankar på att kalla dagboken “Het, svettig, ohämmad snuskig sex med livet i behåll”, men, sen kom jag på att all sex inte var snuskigt så jag fi ck komma på ett annat namn!

  – Vet egentligen inte till vad och varför jag startar en dagbok nu, när jag aldrig haft intresse av att skriva någon tidigare i livet – kanske är det på grund av nyfi kenheten över att starta något nytt? Kanske är det för spänning att se vad orden vill säga mig?

  Min pappa, konstnären, förklarade en gång för mig då vi var på semester och vi hade en egen liten tecknings/målnings kurs, att man inte skall teckna det man ser, utan att teckna mellanrummen – det är först då som sakerna blir som de ser ut. Man målar annars mest från minnet av hur ett träd “ska” se ut, utan att titta på hur löven, molnen, fåglarna och grenarna samspelar… Som Picasso sa när en mamma frågade honom varför han hade målat en ko som han gjort, hennes dotter kunde ju tro att en ko såg ut så.. Picasso svarade lugnt, “Det är kon’s uppgift att göra kor – inte min”
  “Grisen slaktas och off ras på altaret när den blir för fet och vackra fåglar är det första som jägaren skjuter för deras praktfulla fjäderskruds skull.
  – Varför inte ta det med ro?”
  Chuang-Tru

Totalt landar det på nästan 1.700 stycken sidor, några bara med en enda liten anteckning på och andra fyllda med ord från sidans topp till dess botten…

Här kan du ladda ner den, om du är intresserad av att blicka in i ett liv som en gång var just här idag: Regndroppar 2005-2010

Comments are closed.