Aug 23, 2013 - tankar    Comments Off on Regnvågad kupp

Regnvågad kupp

Reading Time: < 1 minute

Underbart starkt och härligt gjort!!

    “Kupp när SVT hjälpte rysk tv Han skulle kommentera domen mot Bradley Manning i rysk tv. I stället passade han på att uttrycka sin åsikt om landets anti-gaylagar. Då blev han kuppad.”

    “Det var när Sveriges Television skulle hjälpa den statliga ryska tv-kanalen Russia Today att göra en intervju med den amerikanske journalisten James Kirchick som han passade på.

    Under intervjun i en av SVT:s lokaler, som skulle handla om domen mot Bradley Manning, började han i stället yttrycka sina åsikter om de ryska anti-gaylagarna.

    — I regel medverkar jag inte i totalitära staters tv-sändningar. Men jag ville göra ett undantag den här gången på grund av läget för de homosexuella i Ryssland, säger Kirchick till SVT och fortsätter:

    — Allt som kan uppmärksamma den frågan är av godo så jag hoppades att två minuter på rysk propaganda-tv, där jag kunde säga nåt som ryska tittare normalt inte får höra, skulle främja kampen mot den här omänskliga behandlingen.

    Hur reagerade den ryska tv-kanalen?

    — De var lite förvånade. De brukar ha med folk som samtycker. De har aldrig debatter eller avvikande åsikter.

    — De var nog chockade och visste inte vad de skulle göra. Jag hade regnbågsfärgade hängslen och kunde prata i drygt två minuter innan de stängde av min mikrofon.”

Comments are closed.