Aug 29, 2013 - tankar    Comments Off on uppslagsord

uppslagsord

Ibland kan man undra lite över hur de tänker.

Speciellt i dessa tider då Lundsberg och internatens elittänk granskas här i Sverige, och för mig så är Oxford också en sån anrik gammal institution som känslomässigt skall stå för någon form av korrekthet och sätta en hög lägsta nivå…

Att de tar med “Selfie” är ett gränsfall, men att “twerking” numera också ingår i deras ordlista, känns lite… jag vet inte… eh, omoget? ogenomtänkt? Rena modeord känns som om man skulle ta upp någon annanstans, som i ett synonymlexikon och inte i en så respekterad ordbok, speciellt då de själva kallar sig för: “The World’s most trusted dictionary”…

– Undrar om de har med vad en Windmill, vad en Toprock eller de två olika musikrelaterade definitionerna av ordet Flare är?

-:-

Kollade upp de tre orden som jag undrade över via deras webbsite – konstigt nog så fanns de dansbeskrivningarna inte med, och ordet Toprock saknades dessutom helt och hållet…
http://oxforddictionaries.com/

Comments are closed.