Aug 30, 2013 - tankar    Comments Off on SVTPlayers

SVTPlayers

Nu har jag inte hängt så mycket på SVTPlay, men BORDE inte alla program, som i samtligt av det som visas på tv, finnas tillgängliga så fort som de sänts eller i alla fall direkt efter?

För visst är det så att vi numera faktiskt betalar precis samma TV-Avgift/Licens för mobil och dator som för TV:n, så att inte ge oss samma tillgång på samtliga medier med något som liknar en liveström, är väl inte rätt?

För varför skall man annars betala samma avgift, om man inte får samma saker?

Men det är ju ju olika rättigheter till programmen för kanalen, spec utländska program, kanske man kan tycka…

Jo, jag förstår ju det – men då så skall man ju inte heller behöva betala samma avgift… Känns inte som de tänkte efter på sin egen del, utan enbart tänkte på att vi skulle betala för möjligheten – utan att de hade några skyldigheter liksom.

…och näh, det är inget speciellt jag letade efter. Var bara inne och kollade runt och tanken slog mig över hur absurt de är att de tar ut samma avgift, men för olika innehåll – och jag vet att de erbjudet tillgång till deras arkiv och man kan se programmen efteråt och allt sånt, men det kändes som att jag plötsligt såg kejsaren utan sina kläder…

Jag får ju inte alls tillgång till det som sänds via SVT, utan jag får ju bara tillgång till delar av det…

Det känns mest som om diskussionen har kommit att handla om att man kan SE tv material via webb och mobil från ena hållet och från andra hållet har man mest fokuserat på att man inte är en frivillig kund, utan en påtvingad kund.

Så känns det av det mesta som jag sett i debatten i alla fall, att man liksom helt missat att vi inte får vad vi betalar för…

Comments are closed.