Sep 2, 2013 - tankar    Comments Off on Facebook

Facebook

Känner bara att jag måste få ur mig detta: Några är trötta på att läsa alla hurtfriska inlägg på facebook, andra är trötta på alla negativa inlägg, och båda vill se det omvända. Här kommer något för er alla!

Det är lätt att vara positiv när ekonomin är säkrad och livet är under kontroll – men när du är utförsäkrad, eller går i Fas 3 och lever på existensminimum från soc. Där du till och med lever på nästan tre tusen kronor under existens minimum för att bl.a. du har ett gammalt lån som du avbetalar och sånt räknar inte soc med. Ta den summan och lägg den på en vuxen och två tonårskillar, samt två katter. Ta den sedan gånger alla dessa underbara sommardagar då man vill göra något kul, men allt kost – extra mat, resor och allt är en utgift. I de sammanhangen spelar inte vädret så stor roll, utan tvärt om så blir de fina dagarna istället något ångestframkallande över allt som man inte kan göra för sig själv och sina barn. Sedan så kan man lägga en lång och djup depression på det, med inläggningar på psyk och självmordsförsök samt behandlingar med el, och försök att ta livet med en klackspark då. Pengarna till mat för hela månaden finns inte, men man vill ge sina barn bra mat – så att de få äta, medan man själv hoppar över. Räcker inte det så kan man ta sömnproblem ovan på det, där man ibland kanske bara fått två timmars djup sömn på en hel vecka.

De utsatta i vårt eget samhället får det bara sämre och sämre. Men de som har det bra sammanfattar samhällets syn ganska väl när de kallar tortyren på Lundsberg som ett pojkstreck och så vidare – man marginaliserar lidandet, styrkan och den fruktansvärda kampen som många kämpar varje dag för att ens orka se solen. Man skall inte gråta för det är en svaghet och att påpeka fel är bara negativt – även om jag ser båda dem sakerna som en oerhörd styrka och möjlighet till att utvecklas, istället för att stängas in…

Nåja, men andra sidan av mynten är trots allt detta så kan man hitta viljan att leva, känslan av en framtid, glädje och lycka – men det ligger inte i de saker som folk ute i samhället ser, utan man ser samma lycka med livet som dem som förlorat ett barn – men ändå fortsätter att leva, trots att sorgen över sitt änglabarn aldrig släpper. Man vågar ta vara på och se det fantastiska i allt från regndroppar till motgångar och inte enbart se lyckan i det ytliga, det sk. självklara och det som kräver ekonomiska förutsättningar.

DET tycker jag är fantastiskt och DET göra mig lycklig.

Att sedan se folk med engagemang, glöd och en omtanke för andra som nästan är lika stark som kärleken, där man sätter andras bättre mående framför sitt eget.

DET är min drivkraft.

Vi är alla olika, och det som är lycka och enkelt för någon är inte alltid vad som är lycka och enkelt för andra. Det är det som är det fantastiska med människan och livet. Vi har alla olika förutsättningar och liv. Det för mig är mer fantastisk än något annat.

Comments are closed.