Sep 3, 2013 - tankar    Comments Off on Otäckt

Otäckt

Reading Time: < 1 minute

Även otäckt att läsa kommentarerna som inte drar sig för att göra en grej av att vi har råd att ta hand om flyktingar – man glömmer helt att tänka på att pengarna kommer ur helt olika kassor och hur samhället är uppbyggt. Det går inte att ta pengar från ett ställe till ett annat.

Det otäcka i detta fall är ju just det sättet som man valt att se över pengarna inom en grupp och gjort det svårare för de som erbjuder stöd och annat för de drabbade kvinnorna…

Som så många gångar så undrar man hur det hade sett ut om det var något som handlade om dessa söndertjatade, men ack så verkliga sk. “vita medelålders mäns” intressen och vad de ansåg var viktigt och rörde dem…?

Kvinnor, utsatta och barn hamnar fortfarande alltid sist i rangskalan, och detta skall ända vara över 2013 sedan någon skrev ner på en tavla eller liknade att “Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem.”. Men än idag så förstår inte folk att det inte handlade om “MÄN i skor”, utan om alla människor….

Comments are closed.