Sep 11, 2013 - tankar    Comments Off on att tjäna en tjänst

att tjäna en tjänst

Reading Time: 3 minutes

Förlåt, men här går jag igen…

Eh, är det inte så för det första att tjänstemannen skall gå på den information som hen får, och inte fatta sina egna beslut som INTE grundar sig på underlaget? Eller vad är tjänstemannen roll? Jag trodde att deras jobb just var att använda sig av utbildat folk och sen sammanställa den information och verkställa saker utifrån det?

Men det är väl så att just titeln “tjänsteman” fortfarande klingar bättre än just t.ex. arbetsterapeut och att man där också glömmer bort att kung klingar bättre är partiordförande, som i sin tur klingar bättre än just tjänsteman som åter klingar bättre sjuksyster – men frågan är vem av alla dem som vet mest och är bäst tar hand om den som är just sjuk? Skulle det inte vara så att man utnyttjade kunskapen uppåt, istället att trycka ner den uppifrån?

Jag känner flera som jobbar inom socialtjänsten och gör helt otroligt fantastiska jobb, så självklart är det inte själva individen som jag kritiserar, utan synsättet som Socialchefen hänvisar till.

Seriöst? Samhället handlar verkligen om något helt annat än mänskliga värden och det är, om man skall dra det lång och det tycker jag att man kan göra för att visa poängen riktigt tydligt, det är som när Nazister (eller militärer rent generellt) säger att det inte var deras fel – de gjorde bara vad de var tillsagda.

På samma sätt agerar samhället, det gör bara så som det står i böcker – att de sedan själva anser att det är fel och att de vet att lagstiftningen är gammal, samtidigt som samhället ständigt utvecklas, det tycker de bara är en tragisk petites i frågan och de blir bara glada om någon annan kan skriva om texten så att de skall kunna göra något åt saken.

Som sagt, det är INTE konstigt att samhället ser ut som det gör, då ingen tar ett personligt ansvar och alla bara nickar och niger uppåt samt sparkar nedåt fortfarande. Själv klart blir det grunden till samtliga problem i samhället – alla lär sig att göra detsamma, och längst ner på stegen hittar vi kvinnor, barn, sjuka och invandrare.

– Allt blir deras fel, deras ansvar och dem som får stå utanför trappan som leder upp i samhället…

Förstår inte hur en chef kan tro att det blir bättre eller mer försvarbart bara för att det “är så det ser ut överallt“. Jag menar, då är man ju inte mycket till chef, om man inte själv kan se felet och försöka ändra det, liksom…

Hör hela tiden att detta är bara en av många historier och så vidare, som att man inte skall vara förvånad – Men man kan undra sig varför inget mer och annat har hänt i och med att detta är så vanligt, så välkänt och så vidare?

Svaret är ganska enkelt – resultatet är inget som syns. Utåt så kommer det inte märkas någon skillnad alls, och allt i samhället handlar om yta – allt från kommersialismen till rasismen och xenofobi. Vi bryr oss inte så mycket vad som ändras – bara så länge vi kan se förändringen, det är den som är viktigast.
Ganska tragiskt egentligen.

Såg KRS-One på Youtube!” target=”_blank”>en dokumentär/föredrag av KRS-One där han hade en av flera riktigt intressanta passager, där han förklarade att människan är en produkt av jorden, men vi har helt och hållet glömt det. Ta en människa av idag och sätt hen i en skog, inte ens en djungel med vilda djur, utan bara i en skog, och personen kommer inte kunna klara sig levande i många dagar – trots att det egentligen är vår naturliga miljö. (Nu har vi sk. utvecklats och samhället har omformat oss så att det inte är naturligt längre – men principen och tanken är den samma)…

Comments are closed.