Sep 20, 2013 - tankar    Comments Off on Ett mail

Ett mail

Jag valde också att skicka ett litet enkelt mail:

  Hej Jan,

  Såg att verklighetsbildens grund byggs upp utifrån den elektroniska brevlådans storlek och innehåll, istället för samtalen ute i samhället eller via tydliga signaler genom media och olika artiklar på både nätet och i pappersform, så likt en riddare i skinande rustning så skrider jag till verket och tänkte hjälpa dig lite med vad jag som en del av det svenska samhället anser om det skattesänkningen. Jag vet också att du har fullt upp med ditt jobb som representant för ett parti och dessutom hela Sverige då ni sitter i regerings position, så jag fattar mig väldigt kort – och utan att lägga in några andra politiska värderingar (så du slipper fundera kring vilka allmänpolitiska värderingar jag bär).

  NEJ

  Så enkelt och rakt är mitt svar ang, denna debatt och förslag kring skattesänkningen. Inget annat än NEJ. Det finns massor som man skulle kunna lägga till på ett politiskt, humanitärt, borgerligt och socialistiskt plan, men för att du inte skall försöka bortse från denna uppfattning av mig, genom att försöka sopa undan dess betydelse och att göra en grej av att det är människor med “uppenbarligen socialistiska värderingar” med som du uttryckte dig själv.

  En liten notering kan dock vara på sin plats. Om du inte tror att det är så många som säger NEJ till skattsänkningen, samtidigt som du menar på att de som gör det uppenbart tillhör vänsterblocket – så kanske det kan vara på sin plats att ta sig en titt på hur SVENSKA FOLKET och SAMHÄLLET fördelar sig rent politiskt. Det är 4% fler rena Socialdemokrater än Moderater enligt SKOP:s senaste väljarbarometer[*]. Till detta så kan du lägga ytterligare 17% med liknande sympatier från Miljöpartiet och Vänsterpartiet – vilket landar på en siffra med en övervikt på 8.1% för hela de socialistiska värderingar mot de som man i dagligt tal säger delas av Alliansen (även om vi i uppriktighetens namn, vet att Centern och andra också har sina invändningar mot det). Det är 48,8% med socialistiska värderingar mot 40,7% på den andra sidan om man ser det grovt och inte tilldelar Alliansen Sverige Demokraternas sympatier.

  Så, försök att ta ett djupt andetag. Sätt dig in i dessa siffror och gå ut i ett försök att möta verkligheten bortanför det lätt skyddande verkstads lika miljon som tyvärr oavsiktligt kan uppstå när man jobbar mycket och är politiskt engagerad. För ditt jobb är ju att representera dels era väljare, men även hela Sverige…

  Något att ha i bakhuvudet då du påstår att “inte fått några större mängder” motsätter sig skattesänkningarna och att det är ointressant utifrån vilka politiska värderingar de som säger NEJ har.

  MvH
  * http://www.skop.se/politik/2013/09/skops-valjarbarometer-17-september-2013/

Comments are closed.