Oct 25, 2013 - tankar    Comments Off on Polisklistad etik

Polisklistad etik

Först efter att pressen uppmärksammat Facebookgruppen, så reagerar polisförbundet och dess ordförande. Innan dess, så hade man ingen tanke på att ta bort kränkande inlägg…

De har ändå inte fattat vad de måste göra och vad det hela handlar om.

Bara för att man tar bort inläggen och gör dem osynliga – så ändrar det ju inte på mentaliteten och åsikten som just de poliserna bär.

Istället för att fokusera på att ta bort inläggen, så borde man lägga tid på att plocka fram dem och sedan ställa respektive polis och polisdistrikt till svars för det hela.

Annars så har det ju ingen betydelse alls.

Lite som när domstolar låtsas om så som om en våldtäkt inte egentligen är en våldtäkt utan bara ofredande. Man lägger tid och resonemang på att påverka det som redan skett och samtidigt att plocka bort skulden från dem som gjort fel.

Lena Nitz fortsätter:

.

Intressant att hon väljer att säga att de inte hör hemma i gruppen, istället för att fördöma dem helt och tydligt klargöra att de där värderingarna är inget som en polis ens skall bära – ens privat. Nu blir det bara som; “Hörrni, tänk på att inte säga detta så högt, utan prata istället så enbart inom er egen polisbil eller på en fikarast, där ingen antecknar det hela, ok?”

Detta tydliggör att det är precis så som det är:

Det handlar INTE om vad som är rätt eller fel, eller vad som säga – utan om huruvida det kan spridas vidare och uppmärksammas på fel sätt…

Allt är bara en påklistrad dekal för att visa att man bryr sig, utan att man egentligen behöver göra något…

Comments are closed.