Oct 28, 2013 - tankar    Comments Off on Romregister

Romregister

Så var det just det där med att en myndighet utreder sig själv…

Det låter ju hemskt? Igen är det intressant att läsa vad de faktiskt svarar. Hon fördömer det inte, hon säger inte att det absolut inte är så, utan hon vill bara klä det i andra ord.

Åh, intressant. Så om man tar in en massa uppgifter och lagrar dem, trots att de inte går att applicera på orsaken till registret, så blir det ändå relevant just för att det finns helt andra registrerade som hållt på med narkotikabrott?

Så… Hur många av dessa i registret var inte romer? Jag menar, om det var ett kriminellt nätverk, så måste det ju även handla om folk av alla etniciteter? Eller är detta något speciellt sammanhang där alla enbart interagerar inom den egna gruppen?

Tänk även på att detta är uttalanden EFTER att de själva tagit sig tid att granska, värdera och gått ut till pressen med det – så det är mycket väl vägda och valda ord som de använder sig av.

Senare på kvällen kom detta:

Där tydliggöra man bl.a. följande:

artikel avslutas med detta:

Det känns skönt att någon väljer att se hela bilden och minnas vad som sagts under hela resan, och inte plikttroget bara accepterar vilka förklaringar som helst.

Comments are closed.