Oct 30, 2013 - tankar    Comments Off on outbildning

outbildning

Inte nog med att Greger von Sivers tycker att ADHA barn är som en cancersvulst, utan VD:n på musikskolan säger även, följande som lite knyter an till den diskussion som jag hade med folk igår:

– Han har visserligen avgått och sålt sin friskola nu, men samtidigt så visar detta med all tragisk tydlighet att problemet inte handlar om lågutbildade män som sitter vid fikaborden hemma, utan problemet är mycket större och djupare än så.

Det hela blir inte bättre av att Vd:n för Friskolornas riksförbund, Claes Nyberg, riktar nu kritik mot SVT:s Uppdrag granskning, istället för att se över vad som faktiskt framkommit och ta itu med de problemen.

Att “Uppdrag granskning inte följer hela processen när elever söker skolor och att programmet mäter inte vad som händer när man lämnat in ansökningar, det har de inte gjort i något av fallen.“. Spelar ju ingen roll.

Det är ju precis samma logik som när domare säger att man måste ta hänsyn till hur kvinnan beteende sig, hur hon var klädd och vad som är en accepterad norm bland unga i dagens samhälle, då någon våldför sig på en ung kvinna.

Det handlar om att man MÅSTE våga ta ansvar, se problemen och göra något åt dem – utan att ständigt komma med bortförklaringar och olika former av rättfärdigande.

För saken är den. Det spelar ju ingen roll om de flesta är bra, så länge som några gör fel.

Önskar de kunde stanna upp och tänka i just de termerna. “Alla kvinnor blir ju inte våldtagna så det är ju bra, och om min egen dotter skulle bli våldtagen så är det inte hela världen – för det måste ju finnas en orsak till att hon blev det”

Man måste ta till samma extrema tänk när de gäller allt som handlar om mänskligtvärde och jämlikhet. För det verkar som det är först då som folk kan förstå vad det handlar om hur hur det verkligen drabbar människor.Comments are closed.