Oct 30, 2013 - tankar    Comments Off on polish

polish

Jag har i flera fall ställt mig bakom polisen och rättfärdigat deras agerande i flera situationer – så detta handlar inte om ett slentrianmässigt polishat eller att jag inte förstår vilket tufft, påfrestande och många gånger felaktigt ouppskattat jobb de har samt utför.

MEN, jag tycker man missar sin egna poäng här.

Kontentan med att “De är som alla andra”, stämmer visserligen. För självklart så är de det, men å andra sidan är polisyrket ett jobb och utbildning som man aktivt väljer, och med det så kommer en helt annan typ av ansvar än vad som (tyvärr inte) per automatik ligger på oss andra.

Låt oss se på det från det här hållet. Alla inser direkt att det är helt oacceptabelt att en pedofil jobbar på en förskola, att man som brukat våld i hemmet mot sin fru inte kan jobba på ett hem för utsatta kvinnor etc. Men så fort som det kommer till poliser som är rasister, eller begår övergrepp – så får blir de ibland endast omplacerade, och hela kåren går in och säger att “Vi är inte alla såna!“, när man istället borde som en hel kår gå in och säga: “Såna som den personen skall INTE finnas hos oss“, och fördöma det från alla håll samt avskeda personen.

Då, först då blir ni som man förväntar sig att alla andra skall vara och ha det på sina jobb.

Sen är det så, att det kommer ett extra ansvar och ett extra jobb, med att just välja att jobb som polis.

Så, att det är kränkande och helt oacceptabelt kan jag hålla med om – men det känns som vi kommer från olika håll. Hon för att rättfärdiga något, medan min åsikt handlar om att göra något åt ett problem från grunden…

– Istället för att putsa på sin polish, så borde man rengöra från grunden.

Comments are closed.