Nov 20, 2013 - tankar    Comments Off on vem

vem

    Om ni skulle beskriva vem ni är vad skulle ni säga om er själva då?
    Själv skulle jag nog kalla mig en feministisk matriark och galenpanna med glimten i ögat och skrattet nära till hand, en naturälskare och visionär för stora drömmar och tror de flesta gott om allt, önskan om en vackrare och bättre värld, med hög moral med viss dubbelmoral, och en längtan efter det goda livet, rättvisan som styrmedel, bortanför rätt och fel, en stilbohem, med tycke för det vackra och känsla för hel, en gudinna förhoppningsvis så småningom prästinna, i moder jords tjänst, driven, bokälskare, älskar att förkovra mig, ibland blir jag syster duktig men framförallt vilar jag i zen, skriver, andas, en njutningsmänniska, andlig, ej religiös, poet, livsvisionär, socialpsykolog, med existentiell meningsfullhet, kreativ skapare, ambitiös strävare kunskapstörstande och medmänniska med stort hjärta, ser lösningar istället för problem, klokgumma, filantrop, och med önskan om att kunna hjälpa alla om än var och en. Tända stjärnögon, brinna, en eldsjäl, i vetskap om att det går att skapa en mycket bättre värld

En vän skrev ovanstående inlägg på facebook.

Jag funderade.

Det första som jag kom på var ett ord.

Men innan jag skrev det så stoppade jag mig, för jag insåg att vad jag såg med det ordet såg nog inte de flesta andra. Andra hade sett det som något självklart, fantasifattigt och lätt ironiskt.

Så jag fick fundera om.

Kreativ, nyfiken och andlig feministisk eldsjäl med stort rättspatos, en passion och ett entreprenörskap tillsammans med en stor drivkraft för mänskliga rättigheter på alla plan plus en kärlek till ord, nyanser, ljud samt en avsky för egoism och pengar.

Får kanske återkomma och uppdatera om jag kommer på något somjag känner att jag missat…

Mitt första ord.

Det som hade kunnat stå själv

var…

Människa

Comments are closed.