Nov 20, 2013 - tankar    Comments Off on Viktig läsning: Benevolent sexism

Viktig läsning: Benevolent sexism

Hela samhället är så inställt på hur saker “skall” vara, att de flesta sällan ens tänker på eller förstår vad man egentligen gör, samtidigt som man kan känna att det inte kändes riktigt rätt – utan att kunna peka på det, liksom.

Det är oerhört viktigt att inte bara vi män inser detta och tänker på hur vi bemöter människor, utan även att alla andra också inser detta – så att man kan förstå sitt värde och sluta acceptera något för att “Det var ju snällt menat…

Vi är så vana att se världen från vårt håll och med våra värderingar att vi tror att det är den absoluta sanningen, samtidigt som vi ber alla andra att kritiskt granska vad de har för värderingar…

Allt handlar om vad vi lärt oss och vår förmåga/möjlighet att ta till oss ny information.

Även om människans hjärna faktiskt minskat med 10% de senaste 5.000 åren, så betyder det inte att vi är dummare. Fast, vi skulle inte överleva med den kunskapen som vi har i dag – då den hela tiden handlar om att vi låter andra göra saker åt oss utan att vi bryr oss om hur det går till. Vi mäter intelligens på ett annat sätt idag. Ofta tyvärr dessutom helt felaktigt.

Sen kan man, om man vill också se människan som jordens egna specialklass. De där lite extra bråkiga eleverna, som behöver extra stöd och hjälp…

Comments are closed.