Nov 25, 2013 - tankar    Comments Off on Kung Lear

Kung Lear

20131124_172755_1

Var i väg med papps och sån den fantastiska föreställningen av Shakespeare’s Kung Lear med den otroliga Sven Wollter i huvudrollen på Stadsteatern. Spännande att få se vad han själv säger är sin sista stora roll på de stora scenerna.

Just det där med att se var spännande i och med att jag förlorade mina glasögon i somras. Var helt inställd på att hoppas på yviga rörelser och långa monologer, men som tur var så hade papps och hans fri hittat två par gamla glasögon som de hade tagit med mig för att testa – och ena paret fungerade helt OK.

Föreställningen i sig tar nog sig tid att smälta, då det inte var någon traditionell uppsättning av pjäsen. I princip så utspelade sig de tre timmarna enbart i en stort sjukhus sal i modern tid, där Wollter pick i en sjukhusrock hela tiden och en riddarna var läkare, städare och affärsmän i kostym…

Utöver själva föreställningen så blev jag bjuden på en fantastisk fisk rätt på restaurang innan, så jag har fått lite näring och kraft till denna dag då vi vänder bland och börjar en ny spännande bok med dess lockande förord som kommer att få sätta upp ramarna.

afterfocus_1385309147725

Comments are closed.