One night stands…

Reading Time: 2 minutes

Nu är jag förvirrad? Bryr de sig inte om att vi kommer att dö????

Läste ju i Aftonbladet i går om hur höga läkare sa att vi inte kommer att få allt vaccin som vi behöver i tid, barn kommer att dö, att folk inte ens hunnit ringa ambulans innan de dött och nu håller dessutom pandemin på att närma sig sin peek – vi är alltså inte där ännu, det skall bli VÄRRE!

Men vad är det jag läser på DN‘s första sida då den dimper ner i brevlådan? “Ghezali var i Pakistan för att fira ramadan”?? “Svenska damlaget OS-hopp efter stafettseger”??? “Kyrkan vill stoppa utvisningar”?? “Minskade vårdtider i slutna psykiatrin”??? “Kolverket som spyr ut mest i Europa”??? “Kontorskris riskerar slå hårt mot banker”?? “Ödesvecka för Zlatan”??? “FP backar från krav på medborgarkurs”??? “Larm om ökad risk för höjda havsnivåer”??? “Krav på fasta bokpriser”??? “Näringslivet tar strid för unga arbetslösa”?? “Söderling ställs mot Nadal”???

Vart tog Svininfluensan vägen? (inte för att Dagens Nyheter har haft den på sitt löp varje dag, och kanske är det så att det inte är dagens nyhet att vi alla skall dö en svår död av svininfluensan, dö skall vi ju alla, liksom…).

Vi får se om alla chefsläkare har ett stort uppslag i Aftonbladet när den sen kommer idag och att de har tydliga rubriker om PANIKEN – Det finns inte vaccin ens till alla våra barn och ungdomar och kulmen närmar oss… Nu om någon gång borde ALLA skrika sig hesa, men det känns liksom som att folk har fått annat för sig… Artiklarna om influensan ligger längre och längre bak – även om de fortfarande säljer lösnummer…

Det kanske är precis där det ligger. Det säljer lösnummer. Det är därför en tidning som DN inte behöver göra paniklöpsedlar om det, då deras kunder får tidningen oavsett – medan kvällstidningarna måste få folk att köpa en tidning, och döden är alltid det som säljer bäst… Efter kungahuset och kändisar förstår…