tystnaden mellan egna hjärtslag

Reading Time: 2 minutes

Jag ser fram emot att få hitta något som jag inte tyckte var vackert förut, men plötsligt få se det bara för att ljuset faller annorlunda eller att jag får tillfälle att stanna upp och se det.

Mitt nyårs löfte till mig själv kommer att för första gången i mitt liv vara “Mig själv”. Skall bli spännande att se vart det för mig.

Känner redan hur jag hittar stolthet och mod, samt ser saker klart med hjälp av att jag tillåter magkänslan få börja kliva fram. Blir inte förvånad när jag ser saker ske som jag sagt för länge sedan. Känner en styrka i sorgen av att förstå de vägvalen. Vet och förstår vart de kommer att leda. Sorgen kommer bara vara ett döljande moln att passera för människor som inte vågar uppleva sig själva, utan söker sitt skydd bakom glatta och snabba upprepningar. Jag kommer att sitta och ro på mitt hav av tårar, utan att lyfta ett finger när de faller – för de har andra som fångar dem. Jag har hittat min plats hos dessa människor som andra kallar energitjuvar och sånga man skall skita i.

Jag sa till mig själv för många år sedan att jag aldrig skulle vända någon ryggen, och det kommer jag inte heller att göra. Jag kommer dock inte finns där när de faller, när det blir jobbigt med ljudet av de upprepade slagen mot deras självar – av sig själv och andra. Jag kommer inte vara där för att döva deras smärta med andra. När alla runt omkring dem har gett upp. När det inte finns någon kvar som orkar bry sig igen. När allt de hör är tystnaden mellan de egna hjärtslagen.

Då kommer jag att finnas där.

    Först då
    kommer de
    att lyssna

    först då
    kan jag
    göra något

    känslan av
    när de
    är sist

2010 är året då mina ord kommer att få leva och andras ord skall vara lika levande som deras handlingar. 2010 är året då jag föder mig. 2010 är året innan 2011, året då jag kopplar ur alla livsupphållande sladdar och kliver ur cirkel av mitt eget havandeskap.

för att skapa

ett

varande skap

igen.