Med framtiden i öppen hand

Reading Time: 2 minutes

Satt och reflekterade igår över att det hade kommit upp så mycket saker på bloggen och insåg att orsaken bakom det var så simpel som att jag faktiskt fått i mig mat och näring, samt att jag dessutom hade kunnat släppa greppet om min egen tillvaro lite och lägga blicken på något som t.ex. det tragiska i Bjästa.

Det känns som en rätt trolig eftertanke, då jag ändå har lämnat så många mail oöppnade och har så mycket kvar att fixa här hemma – och det rör spännande mail, och givande saker att fixa, så det handlar inte om att jag bara gör det som är kul. Funderar snarare på om det inte är tvärt om, att jag lägger fokusen på det som är jobbigt och viktigt, men som inte handlar om mig.

Pratade med barnen igår. Tydligen hade de inte ens pratat om Earth Hour och än mindre gjort något åt det igår, och endast i förgår så hade de pratat lite kort om Facebookgrupperna och att det inte var bra, efter att de hade sett om Bjästa på TV.

Kan tycka att det är märkligt att inget av det tagits upp mer i deras liv – både hemma och i deras skola (där har man tydligen inte tagit upp det alls) med tanke på att killarna är väldigt aktiva på nätet och ibland verkar sakna vetskap om att en “på knapp” också fungerar som “av knapp”.

Det senaste halvåret har det varit Svininfluensan, vargjakten och nu senast Bjästa och det formulerats en massa tankar kring. Jag och barnen har i alla fall pratat mycket om det och vi har kollat upp saker i verkligheten samt i både böcker och på nätet – just för att de skall lära sig att hämta information själva.

Läste i Svenska Dagbladet, som jag fortfarande inte får av någon anledning, men förvånat kan dra in genom brevinkastet på morgon, en mindre artikel om Tvekan växer kring Tamifu. Preparatet kom fram under fågel- och svininfluensa.

Jag läser:

    Bland annat har den ansedda forskarsammanslutningen Cochrane granskat Tamiflu. Enligt Roche (företaget bakom preparatet) ska Tamiflu förkorta sjukdomsförloppet med en till tre dagar, ge en skyddseffekt på 70-90 procent och minska sjukhusvistelser med 60 procent. Men åtta av tio studier som tillverkaren hänvisar till är ofullständiga och opublicerade. De övriga två visar sig vara skrivna av en spökskrivare på ett pr-bolag vars uppdrag var att lägga fram läkemedelbolagets budskap på ett trovärdigt sätt

Det är när jag läser sånt som jag blir glad över att jag pratar med mina barn, att vi ifrågasätter och försöker ta reda på lite extra saker, utan att för den delens stoppa i oss extra saker som ett vaccin man inte vet något om eller bara tycka något för att många andra råkar tycka just det…