Prislapp

Reading Time: < 1 minute

    ‎”Utförsäkrade tvingas leva på socialbidrag. Så låter det emellanåt i debatten om människor som kastas ut ur sjukförsäkringen. Men faktum är att de inte ens kan räkna med att få socialbidrag längre. Nu anlitar även socialtjänsten konsultläkare som överprövar ordinarie läkarintyg.

Karin Råghall har en artikel hos FEMINISTISKT PERSPEKTIV, som visar det skrämmande verkligheten som inte bara kan komma, utan redan är här: Utförsäkrade nekas socialbidrag – ska arbeta till varje pris. Det handlar inte längre om vård, omsorg eller ett socialt skyddsnät. Det handlar om ekonomi. Det handlar om byråkrati. Det handlar om politik. Det handlar om att vi måste våga säga ifrån….

DET är alls vårt jobb!

    Jenny Johansson är djupt oroad över att socialtjänsten avslår socialbidrag för människor som är sjuka. Socialtjänstens främsta uppgift, menar hon, är att utgå från människors behov och göra individuella bedömningar. Men i de fall hon har kommit i kontakt med tas ingen hänsyn till att människorna är sjuka, och bedömningarna tycks vila på en misstro mot såväl klienten som den ordinarie läkaren.