Regndroppar

Droppar av regn för att få frön att växa…

Om mig

Det du vet att du inte vet och lite till, samt tvärt om.

Me ----

Betraktare // Fotograf-Kreatör
En kreativ fisk, som med nyfiket ekolod söker efter utmaningar istället för mål. Med en vilja att upptäcka, göra nytt, väcka och förstora - allt inom små givna ramar. Att respektera mottagaren, lyssna på samtiden och utmana gamla vedertagna normer. Precis som naturens näringsliv som anpassar sig efter situation och plats och inte globala generella lösningar med åratal på nacken, skapade genom riktade frågor. Allt med en vilja att vara droppen som urholkar stenen.

Allmän sammanfattning

Saker som jag jobbar med.

Jag brinner för människor och för att dela med mig av det jag kan, vet och lär mig - för jag anser att kunskap blir först kunskap, när den delas och förs vidare.

Som akivt kreativ , så ser jag samt öpnnar upp för nya tankar, idéer och möjligheter. Allt för att kunna ge ett nytt ljus, för att se om det kanske lyser upp något på ett bättre och tydligare sätt.

Har ett stort personligt engageman för jämlikhet på alla fronter. Könsmaktsordning, sexuella preferenser, diagnoser samt kroppsaktivism är otrolivt viktigt att vara medveten om samt ha förståelse kring.

Har sedan jag införskaffade mobil i början av 90-talet, följt utvecklingen av tekniken och apparna. Jag har skrivit om det på många olika platser och plattformar samt haft nyhetsbrev om det.

Jag har skrivit journalistiska texter för svenska och internationella tidningar samt egen prosa och poesi. Har dessutom gjort två egna PDF böcker utifrån det egna livet och dess betraktelser.

Jag sätter alltid högre mål än vad jag vet att jag kan nå, just för att jag skall utvecklas - och jag är medveten om min egna förmåga och nivå och nöjer mig aldrig med något mindre. Men så som en barndomskamrat sa: "Jag tävlar inte, jag hinner ändå".

Jobbar med workshops enligt det egna IDE konceptet, Individual Digital Empowerment, där jag försöker stärka personer utifrån deras egna värden samt ge dem verktyg för att kunna utveckla det själva även efteråt - på sina egna vilkor.

Jobbar med att ta personliga porträttbilder, närvarande verksamhetsbilder och känslomässiga repotagebilder. Jobbar med DSLR kamera, Mobil VR-Kamera samt 360 kamera i Adobe sviten, för att ta fram det unika uttrycket i varje bild.

Jobbar med att filma verksamheten, digital intervjuträningar samt personliga videopresentationer. Filmar med DSLR kamera, 4K Gimbel, FullHD 360 och 4K drönare i D-Log, samt framkallar materialet i Adobesviten.

Grundade en av Sveriges första renodlade hip-hop radio stationer, och har sedan gjort inslag åt både Sveriges Radio och SVT, samt medverkat i lokalradiostationer över hela landet samt alla svenska tv-kanaler och de största morgon- samt kvällstidningarna.

Har gjort TV program åt SVT samt arrangerat musikgala på Nalen i stockholm som bevakades av utlänskpress som att sändas i Svensk TV. Även gjort filmmusik och haft statistrollen. Grundade och drev dessutom ett eget gramisnominerat skivbolag.

Sedan början av 2018 har jag plockat bort mitt mitt facebook och Instagramkonto samt ett par socialakonton till, för att kunna fokucera mer på min egna kreativitet. Jag har dock kvar bl.a. mitt LinkedIn konto, för att inte helt gå in i Dark-Social trenden.

Blog

TTT: Tankar, Tips och internet of Things

Att skapa ett staket

Frågeställningen: Vad är journalistik och konst samt ett kreativt skapande, och vem avgör vad det inte är?

Snapseed by NiK & Google

Att lyfta fram en befintlig bild

Hur tar man fram det bästa av en bild som inte från böran riktigt är så som man tänkt sig?

Tanke IDE

Hur en IDE utformas

En visuell tur av en kreativ process och tanke, för att visa hur olika delar kan skapas av varandra och utvecklas till en helhet som håller i 360 grader.

Modernteknik i klassiska sammanhang

leta bilder och hitta andra bilder

Att söka en bild, och hitta flera – som ger ens första bild ett tydligare perspektiv.

Bakgrunden och min resa

Fram till 2015 bestod mitt CV av ett blank papper med två textrader. ”Jag kan ingenting, men jag lär mig hela tiden.”