QR-Koder

Något av kanske det mest märkliga som man kan komma att stöta på med sin nya smartphone, är också något av det smidigaste. Det är fyrkantiga svartvita mönsterformer som kallas för QR koder. När du ser en sån så kan du rikta din telefon mot dem, och sen antingen komma till en webbsida, få kontaktuppgifter, eller bara ett textmeddelande.

Så här ser en QR kod ut:

QR-Kod

Ofta så behöver du installera en extra QR-Läsare, som även t.ex. kan läsa av streckkoden på en förpackning och ta dig till produktens hemsida.

Just denna som du ser ovan, tar dig direkt till en sida på nätet där du kan skapa egna QR-koder i både PNG och EPS format för användning i egna sammanhang.
(webblänk: http://qrcode.littleidiot.be/)

Av Maria Scrivan

Om a. Melin

Uppvuxen med Game & Watch och ZX Spectrum följt av en Amiga och sen PC för att fortsätta med Siemens , Sony Ericsson och Nokia innan det blev Android landskapet som numera utforskas med en nyfikenhet och envishet i ett sökande på guldkornen som sätter solen i skugga. Har ständigt ett vakande öga öppet för de appar som utnyttjar möjligheterna, samtidigt som de även skapar dem...

One comment on “QR-Koder

  1. Pingback: Bankappar | AppGuden