Mobilio gör det igen!

Reading Time: 2 minutes

mobilio-iphone

Mobilio förnekar sig inte – åter igen så pratar de om supertelefonen, som i princip motsvarar vad som var nytt 2012 och som till och med många som vanligtvis brukar stötta Apple, kallar en ren besvikelse – men hos Mobilio, så är annonsörernas pengar viktigare, så de kallar den för en: Supertelefon…
http://www.mobilio.se/pryl/sa-blir-du-forst-med-iphone-6

Det intressanta med detta, är att de inte skrivit ett enda ord om Samsungs Note 4 som presenterades för över en vecka sedan och som har specifikationer som långt går över det som iPhone 6 har.

mobilio-iphone-2

Sitens senaste sex nyheter som spänner från dagarna innan Samsungs stora släpp av Note 4 till nu, bjuder på fyra (4) nyheter som kretsar kring och med iPhone 6 i fokcus.

Riktigt pinsamt.

Så det där med att tänka på kunden, att ge kunden och läsaren korrekt, intressant och viktig information till sina funderingar kring en ny telefon… Nja, det verkar åter igen inte riktigt vara deras grej.

I artikeln om mobilerna som utmanar iPhone 6, så fortsätter man helt och håller att totalt ignora att Note 4 ens finns, då man istället försöker på Galaxy Alfa till att vara utmanaren här.
http://www.mobilio.se/pryl/mobilerna-som-utmanar-iphone-6

Ibland så behöver man inte ens undra hur människor tänker, för det blir så tydligt med vilken agenda man har och att det helt och hållet handlar om köpta annonsplatser – vilket gör att man helt och totalt tappar förtroendet för deras omdöme att kunna ge bästa rådet enligt deras egna svulstiga floskler: “Vi är en samlingsplats som hjälper dig som kund att hitta den bästa dealen för mobilen. Vi är en oberoende sajt som hittar det bästa erbjudandet i Sverige för dig som kund.

Det enda som känns synd är att det ändå står ett bar så starka och välrenommerade aktörer bakom sidan, som Aftonbladet, SvD, Blocket.se, Hitta.se, Tv.nu, Lendo och Kundkraft – alla under Schibsted Media Group, som med tiden kommer att urholka sitt förtroende kapital i och med att man helt och hållet glömt att förankra sitens arbete i någon form av värdegrund och god journalistisk anda.

– Skall man gå ut med att man är oberoende och verkligen kunna hjälpa folk hitta vad de söker och behöver, så måste man nog göra om och göra bättre – för de senaste åren har Mobilio varit det stora gemensamma skämtet inom mobilcommunityn, och det är bara en tidsfråga innan de ringarna också slår över till vanligt folk också. Då är det ytterst lite man kan göra för att rädda sin trovärdighet.

Om a. Melin

Uppvuxen med Game & Watch och ZX Spectrum följt av en Amiga och sen PC för att fortsätta med Siemens , Sony Ericsson och Nokia innan det blev Android landskapet som numera utforskas med en nyfikenhet och envishet i ett sökande på guldkornen som sätter solen i skugga. Har ständigt ett vakande öga öppet för de appar som utnyttjar möjligheterna, samtidigt som de även skapar dem...