One Eye-Q=Young Wizdom

Tillsammans med rappen Ayo Ajayi-Eriksson och vår manager Karl La Corbiniere, så hade jag gruppen One Eye-Q=Young Wizdom som var signad till skivbolaget Mercury/Polygram.

 

Vi blev inbjudna till att spela på Hultsfredsfestivalen, Gröna Lund, SVT, Z-TV, MTV och live tillsammans med Janne Schaffer och Björn J:Son Lind. Vi släppte tre singlar, där vi bl.a. samarbetade med Gustave “Gurra G” Lund från Just D och Anita Livstrand från gruppen Anitas Livs. Vår musik hyllades bl.a. i Expressen som årets bästa Svenska hip-hop av dåtidens största och viktigaste musikrecensent, Kristina Adolfsson samt att vårt album, som tyvärr aldrig släpptes p.g.a. intern bolagspolitik och förändringar, fick näst högsta betyg i en recension från Nöjesguiden (promotion exemplar hade redan gått ut, testpressar hade hunnits göra, m.m. innan de interna stridigheterna på skivbolaget drabbade oss).

 

Bilderna till våra skivomslag togs av Miko Lazic och Peter Gehrke.

Trouble Row

(officiell video)


Produktion av mig själv, Ayo Ajayi-Eriksson på rap, Mikael Råberg på trombon, Patrik “DJ Sleepy” Elofson på scratch och Pierre Mocka på congatrummor samt mixat av av Johan Vävare och Carl-Michael “Kalix” Herlöfsson.
Detta var första singeln som vi släppte 1992 och den återfinns även till soundtracket för Daniel Fridell och Peter Cartriers film “Sökarna

 
 

Blak Prince

(studioklipp)
Produktion av mig själv, Ayo Ajayi-Eriksson på rap, Patrik “DJ Sleepy” Elofson på scratch samt mixat av av Johan Vävare och Carl-Michael “Kalix” Herlöfsson.

 
 

Nobody X-Cluded

(studioklipp)
Produktion av mig själv, Ayo Ajayi-Eriksson på rap, munspel av Jenny Bohman samt mixat av av Johan Vävare och Carl-Michael “Kalix” Herlöfsson.