Appguiden

September 22, 2013

Av > Blog

Men alltså, hur tänkte de HÄR?

…och så rekommenderar de denna:iArrPirate
Observera att appen också kostar 7kr,
samt att det är just betalappen som de tipsar om
trots att det finns en gratis version av appen också.
Tydligen så var det där med den internationella ”prata som en pirat”-dagen, bara något intern inom Apple och IOS koncernen, då man inte plockade med ett tips om motsvarande gratis app för Android: Make Me A Pirate.

– Men alltså, den där hade man ju kunnat hitta utan guide hjälp, liksom – och är den bra… Nääää, inte direkt, va? Dessutom så bra att man skall köpa den? Kom igen…!

Sen började jag titta lite på det hela med AppGuiden och deras tips på appar. För det första så får man obönhörligen hela tiden fram en massa IOS appar och det spelar ingen roll om man klickar i eller bort Android valet på sidan – det kommer ändå upp poster med appar enbart för IOS. Sen är det ett virrvarr av alla olika typer av appar, som sällan just är de bästa, de mest intressanta eller ens speciellt användbara…

Jag kollade sedan även in på detta med antalet nya appar som ständigt kommer.

Under Juli/Augusti så satte franska StarDust ihop en sammanställning över genomsnittet, vilket jag utgår från att det baserar sig på det totala genomsnittet genom alla år, för appar för IOS, Android och Windows Phone.

Den säger att det är totalt 2,085 nya appar och spel varje dag som publiseras för Android och iPhone (+286 för Windows Phone).

Men Sveriges största nyhetstidning, Aftonbladet och deras satsning AppGuiden påstår alltså att det släpps 15,000 appar varje dag, alltså hela sju (7) gånger så många. Märkligt?!StarDust Infograf
http://www.stardustspm.com/ressources/infographie-m-reputation.jpgAv ovanstående så kan man se att det är betydligt mindre antal appar och spel som släpps numera, där t.ex. 148apps också kan ge oss en fingervisning om antalet nya appar per månad sedan 2008. Enligt dem ligger antalet nya appar per månad numera på strax under tusen stycken för IOS, vilket högt räknat är 250 stycken i veckan och ca 35 stycken om dagen. Så varifrån och varför AppGuiden fått och använder sig av siffran 15.000 känns väldigt konstigt…

– Tyvärr lyckas jag inte hitta samma enkla, tydliga och snygga informations statistik från Google över Android och Google Play (Vilket är märkligt, då vi alla gör en sån stor sak över att Android är så öppet kontra IOS slutna miljö.

Sen har vi också marknadsdelarna att titta på…IDC
http://www.businesswire.com/news/home/20130807005280/en/Apple-Cedes-Market-Share-Smartphone-Operating-System
Min poäng är nog att trots att Android idag (September 2013) har 80% av mobilmarknaden, så behandlar Svensk press och media fortfarande den på samma sätt som för två år sedan, och de fortsätter att lägga fokus på IOS, som dessutom går ner på den globala mobilmarknaden. Allt detta samtidigt som de behandlar hela mobilapp scenen precis som den där appen som jag inledde med, bara en skojig liten sak som man kan kasta bort lite växelpengar på.

– Känns inte speciellt smart!


a. Melin

Uppvuxen med Game & Watch och ZX Spectrum följt av en Amiga och sen PC för att fortsätta med Siemens , Sony Ericsson och Nokia innan det blev Android landskapet som numera utforskas med en nyfikenhet och envishet i ett sökande på guldkornen som sätter solen i skugga. Har ständigt ett vakande öga öppet för de appar som utnyttjar möjligheterna, samtidigt som de även skapar dem…Comments are closed.