Operatörer och Datatrafik

October 28, 2013

Av > Blog


Grafik av: Stefan Rothmaier / DN


Hur smarta våra mobiler än är, så tvingas de vara beroende av våra operatörer och vilka avtal som vi väljer med dem.

Man skulle gärna tro att det bara var så enkelt att välja det som är bäst för en, men tyvärr så bygger operatörernas erbjudande fortfarande ofta på “en för tre erbjudande”.

Du får välja om du vill prata mycket, sms:a mycket eller använda nätet mycket, och just det sista av dem är oerhört svårt att veta eller ha koll på innan man bestämmer sig. Allt man får veta är hur mycket datatrafik, mätt i GB, man kan använda, vilket är lite som att få reda på hur mycket trycksvärtan för en bok väger.

– Hur mycket trafik i GB mätt tar t.ex. en musikvideo på Youtube, eller ett program på SVTPlay? Vad tar det att gå igenom en dags uppdateringar på Facebook eller Instagram?

DN presenterar en artikel och tillhörande grafik som i alla fall kan ge din en hum om vad det handlar om och betyder i praktiken.
a. Melin

Uppvuxen med Game & Watch och ZX Spectrum följt av en Amiga och sen PC för att fortsätta med Siemens , Sony Ericsson och Nokia innan det blev Android landskapet som numera utforskas med en nyfikenhet och envishet i ett sökande på guldkornen som sätter solen i skugga. Har ständigt ett vakande öga öppet för de appar som utnyttjar möjligheterna, samtidigt som de även skapar dem…Comments are closed.