Martin Cooper

November 13, 2013

Av > Blog

Den 84:åriga pionjären, visionären och uppfinnaren Martin Cooper, från Chicago är ingen som man talar om dagligdags, eller många ens känner till idag.

Ändå anses han vara fadern av mobiltelefonen. Det var han som såg till att vi fick världens första mobiltelefon, istället för vanliga telefoner och biltelefoner, genom Motorola redan 1973: DynaTAC 8000x (DYNamic Adaptive Total Area Coverage). Martin är även den personen som gjorde det första publika samtalet med en mobiltelefon!

Här är en kort föreläsning/anförande som han hade under TED nätverkets flagga på Universiteit Hasselt i Belgien.

a. Melin

Uppvuxen med Game & Watch och ZX Spectrum följt av en Amiga och sen PC för att fortsätta med Siemens , Sony Ericsson och Nokia innan det blev Android landskapet som numera utforskas med en nyfikenhet och envishet i ett sökande på guldkornen som sätter solen i skugga. Har ständigt ett vakande öga öppet för de appar som utnyttjar möjligheterna, samtidigt som de även skapar dem…Comments are closed.