höstlove

höstlove

Året var 2007 och det hela började i ett samtal över MSN. På minde än en timme hade jag fått idén, gått ut och hämtat det som behövdes och tagit bilderna. Sen när den dåvarande frun kom hem blev jag utskälld över att jag hade tagit in löv. Löv skall vara ut, inte inne. Nåja, det säger ganska mycket om min situation och tanke kring min livsposition just då.

Tanken var att jag ville visa hur drömmarna inte hade några väggar, men att man ändå var inlåst bakom osynliga väggar – inte ens drömmen var fri, det bara såg så ut.

Kameran som jag använde var en liten Pentax Optio 50 med 10 sekunders fördröjning. Så på dessa sekunder så skulle jag trycka på avtryckaren, sätta mig på plats, lägga löv till rätta och se avslappnad ut. Man blir förvånad över vad man kan lära sig.

Ursprungligen så var inte tanken att det skulle vara en skog bakom, utan endast en sliten vägg… Att väggen skulle vara den tjocka stammen och löven skulle falla inomhus över dem som inte längre såg sin frihet.

Hösten är alltid så fantastiskt underbar. Det är som om solen sätter sig ner och vilar sin hand över landskapet samtidigt som den pustar ut.

Jag känner att jag vill göra mer bilder med just löv. Deras färg, form och den känslan som de lämnar efter sig i våra sinnen, känns som om man skulle kunna göra ännu mer av.

Jag väntar fortfarande på att se vad det kan vara….