Asgaard T.R.I.B.E.

Asgaard T.R.I.B.E.

November 2011. “No Shave November” och en blick in i badrumsspegeln. Känslan av att se en korsning mellan Dunderklumpen, Kurrekurreduttkungen och en trött viking slog hårt tillbaka från den empatilösa spegeln i det oförlåtande ljuset.

Sakta väcktes den spontana tanken om att fånga en tid, ett mörker och en åldrande pondus som bara rörde sig under en fantasis yta. Klockan var långt efter mitt i natten och den egentliga orken hade packat alla sina resväskor och liftat till en annan del av världen.

Men det fanns kvar en nyfikenhet, och precis som den dödade katten så släppte den in en liten myra som gått vilse. En myra som med sin genuina flitighet fick mig till att fåga ett ögonblick bortom mig själv i min egen närvaro.

Det blev en serie spontana bilder i badrummet som vittnar om gamla gudar, väderbitna strider och närvaron av skuggans mörka kraft genom korslagda skelettdelar.

Några varianter när den nutida färgen har fått stanna kvar under ett andetag…

6 Comments

 1. smultris
  Nov 20, 2011

  grymma foton A, bara du kan fånga inutikänslan så bra utanpå… och vad skoj att din sida är igång och att man kan kommentera igen. du hade väl tatt bort den funktionen ett tag har jag för mig…

  och ditt fb-konto ser också ut att vara lagt på is 🙁

  dessa bilder är så pass coola att dom förtjänar att ramas in på vägg 🙂

  • a. Melin
   Herr Morris
   Nov 20, 2011

   Åh, tack! *generad* Blir alltid så otroligt glad av dina kommentarer. De betyder alltid extra mycket på något sätt. TACK!

   Jag tycker att det är så intressant hur den timida och fullständigt oförargliga jag i ett ljust badrum, kan få fram dessa uttryck i ett lager mellan mig och spegeln – lite som drömmen mellan död och livande…

   Kommentar funktionen är fortfarande borta på de bloggar som handlar om tankar och känslor, insåg att det fanns tillräckligt med olika röster där inne i mig redan 😉
   Plockade ner Facebook av samma skäl. Försöker hitta en struktur för allt annat nu i stället…

 2. johan
  Nov 21, 2011

  ”Kommentar funktionen är fortfarande borta på de bloggar som handlar om tankar och känslor, insåg att det fanns tillräckligt med olika röster där inne i mig redan
  Plockade ner Facebook av samma skäl. Försöker hitta en struktur för allt annat nu i stället…”

  Smart där!

 3. Sanna
  Nov 21, 2011

  Tack!! Saknat dig…

 4. Tanja
  Nov 23, 2011

  Tak! Har savnet dig rigtig rigtig meget. Dejlige og vidunderlige billeder, du er så ægte på en helt speciel måde. Og dine ord – er så facineret! Respekt. Dejligt at høre fra dig, men trist med FB. Pas på dig selv, og dine kære. Knus!

 5. Paula
  Nov 23, 2011

  Har ju kommenterat dem flera gånger tidigare, men som sagt… de är riktigt coola. Samma original, men så många olika bilder och berättelser. Häftigt!