life traveller

life traveller

Solen kommer bara som ett svagt andetag i nacken mellan det att man reser och lägger sig denna årstid. Den glimrar till som blänket i ett hav, flämtande med värmen av ett levande ljus. Inte tillräckligt för att värma eller ge liv, men tillräckligt länge för att man skall kunna värma fingertopparna och ta ut en riktning.

Det är första måndagen i kvartalet också, så krigslarmet ljuder med sin ouppmärksammade påkallande.

Allt detta sätter fast formen av en ram på dagen och tankarna om framtid, livsresor, kärlek, upptäckter och slag som ryms inom det tidtagarur som bevakar mina drag.

Jag har funderat mer på denna forntida känsla som letat sig fram i utseendet på mina bilder. De har varit helt spontana och utan en tanke kring det tidigare, så jag undrade vart jag skulle landa om jag åtminstånde hade en tanke på det från början? Jag lindade filten kring mig och fångade de porösa solstrålarnas uppmärksamhet för ett ögonblick…

Av någon märklig anledning så blev det till att jag hade ett country soundtrack för hela processen. Kanske för att det handlade om resan, vägen damm, och minnet av allt man lämnat bakom sig. Precis som de som gav sig ut på upptäckningsresor en gång i tiden.

Första bilden jag redigerade lämnade mig med tre olika toner som trots sina små skillnader ändå ger sitt egna ljus, samt en sammanfattande gemensam klang.

In a Country of see and out on ocean of hands


Soundtrack: Brantley GilbertG.R.I.T.S.

-:-


Soundtrack: Brantley GilbertModern Day Prodigal Son

-:-


Soundtrack: Brantley GilbertWhat’s Left of A Small Town

-:-

Trots att skillnaden inte är så stor, så berättar de i mina ögon ändå om tre helt olika resor. Men detta ljudspår sammanfattar ändå på något sätt hela denna serie:

 
Jag satte även ihop en bild för att visa hur resan gick från bilden i kameran, till datorn, till editering och sen de olika slutesultaten….

2 Comments

 1. P
  Dec 6, 2011

  Spännande!

 2. Mela
  Oct 23, 2012

  Otroligt vacker bild !
  Blir helt jävla tagen !