Dirtwood

Dirtwood

Jag var så faschinerad över den medeltids och vikingatids känslan som plötsligt dök upp i bilderna som jag tagit de senaste dagarna, tillsammans med deras känsla av någon korsningen mellan stridsherre och rovdjur, att jag tänkte att jag skulle lekt lite medvetet med det konceptet…

Så jag drog på mig en svart hoody med en tanke lätt svävande kring druider och kanske en Warlock. Men när jag öppnade bilderna i Photoshop och började med behandlingen, så kastades jag helt överraskande iväg i en helt annan oväntad tidsvirrvel.

Från kallt havsstänk, metal och stenbeklädda väggar, så befann jag mig plötsligt omgiven av hett damm och doften av trä…

På något sätt så ville inte uttrycket visa mig det jag förväntat mig, utan istället så talade ljuset och linjerna i närvaron av de tidigare bilderna, nu plötsligt om den vilda västern…?

Hur gick det till???

Vet inte om det var country musiken och det faktum att vi dagen innan sett filmen Cowboys vs Aliens, eller om det var något annat om hände…

Fast istället för lugna kor och pojkar samt fantastiska indianer, så var det en kraftfull man och något o-gudomligt över det hela.

the Bull-man and the Un-Theion

-:-

Tankarna går vidare kring västerns ensamma man som rider i siluetten av solen, mannen med sitt bagage och alla sina brister, men med en känsla för vad som är rätt och rättvist, ståendes på de svagas sida… Mannen som inte finns, men är ständigt närvarande… Mannen som ständig förväntas vara död, men ändå lyckas överleva…

Dust Ends

8 Comments

 1. P
  Dec 6, 2011

  Wow, så coola bilder!

 2. madinsane
  Dec 14, 2011

  dina porträtt är helt magiska. liksom alltid. vilken känsla!

  • Andreas B. Melin
   Herr Morris
   Dec 15, 2011

   Åååååå…. vet inte vad jag skall säga… TACK så jätte, jättemycket. Blir så glad över dina ord. Du är ju en av de som jag ser upp till, liksom!

 3. smultris
  Dec 14, 2011

  Du är så jädrans grym. jag vet ingen, INGEN… som skapar sådana kraftfulla självporträtt som du gör…

  och tack för dina ord hos mig, inget värmer som fina kommentarer.

  <3

  • Andreas B. Melin
   Herr Morris
   Dec 15, 2011

   Jösses…*jättegenerad* Såna ord från dig, med dina helt otroliga självporträtt… jösses, liksom… Önskar verkligen att det fanns ett bättre, starkare och större ord än TACK!!!!!

   • smultris
    Dec 15, 2011

    ett tack räcker alldeles utmärkt och dina ord hos mig är mer än ett tack… det är det finaste 😀

 4. Mela
  Oct 23, 2012

  Vackra du !
  Underbara bilder..

  Sug åt dig av alla fina kommentarer, för dina bilder e helt magiska