Moonday

Moonday

Jag kände att jag ville göra någon ljus bild, ville skapa en kontast till de mörka som klivit fram påsistånde…

Tog en bild en nyvaken morgonen efter en lång dusch. En bild som i tanken skulle bli något som badade i ljus, något som skulle handla om tro och trygghet samt ett lugn. Detta skulle bli en positiv, mjuk och fin bild.

Trodde jag.

Vet inte om det var fullmånen samma kväll som på något sätt plockade fram bilden, men när jag öppnade den i Photoshop så gav den mig ett helt annat samtal – trots att jag lyssnade på julsånger i Bossa Nova tempo.

Det slutade med att jag gick ut i köket för att hämta lite mat, innan jag gick ut på nätet för att söka reda på lite stock bilder… Detta var kanske inte mitt mest genomtänkta beslut, då det försa jag sökte efter var öppna blodiga sår sår :/

Men efter att jag hittat en bild som fick duga för det ändamålet samt ytterligare en bilde med en stad, en stjärnklar himmel och några fåglar, så satte jag ihop allt till någon form av helhet från en söndersplittrad grund.

Sen lyssnade jag bara….

Månen

lyser inte
för att det är
natt här

utan för
att det är dag
på andra sidan

jorden.

Månens ljus är en reflektion av dagen på andra sidan.

Här är bildens tidigare tre stadier efter att den fråntogs sitt ljus….

3 Comments

 1. smultris
  Dec 16, 2011

  JAHAPP!!!!

  så gör du det igen… så jävla snyggt, vilken bild…
  skitläcker retusch… imponerande och inspirerande 😉

 2. smultris
  Jan 2, 2012

  du är ganska så underbar du… tack för dina varma ord.

  och vad händer i livet egentligen, jag har ju ingen koll på dig längre när du tatt bort facebook… har du och P blitt sambos än?

 3. P
  Jan 3, 2012

  Tyvärr inte…