Camera 2

När man pratar om bilder så brukar man göra en skillnad på stillbilder och rörliga bilder – även om båda sakerna egentligen är fel idag.

För det första så har ju nätet med sina animerade GIFar och de moderna kamerorna samt mobiltelefonerna med sina förmåga att både ta bilder och film flyttat på gränserna gällande tekniken bakom sk. stillbilder och rörliga bilder.

Sen, för det andra så har vi ju det grundläggande antagandet om att en av bilderna är stilla – men som all konst, så skapad den i betraktarens ögon och en riktigt bra bild rör sig i betraktarens sina oavsett om det är en bild på ett stila föremål.

En av de mest intressanta filmapparna till din mobil är Camera 2, för den bjuder inte bara på ett bar billiga snabba effekter, utan den bjuder på effekter som spänner från Matrix till tecknat och minnen från en tid då VHS var något nytt, via svartvit och special effekter där man har aktiva ljusförändringar – samtliga med finjusteringar av allt från vinjentering, filmkorn, kontrakt och en variant av tilt-shift.

camera_2_2

camera-2_1

– Det som också gör den intressant är att du inte är låst till film, utan det funkar precis lika bra till att ta vanliga fotografier!

Filmerna i sig, spelas in i mellan 360 och 480p, så tyvärr så får man avstå från 720p och 1080p – men å andra sidan så handlar de flesta filtren om att ta oss tillbaka till en tid och minnen som varit. Bilderna växlas mellan 4:3 och 16:9, samt att orginalbilderna kan också sparas jämte bilderna med de olika effekterna.

[pb-app-box pname=’com.dama.camera2′ name=’Camera 2′ theme=’light’ lang=’en’]

Camera 2

Om Andreas Melin

En bildintresserad och app intresserad man, utan teknikintresse. Går på känsla och närvaro med en stor nyfikenhet och upptäcker hellre saker än att skapa dem.