Tips & Online

Bildminnen – när man glömt

Det är vanligt att folk gör sig lustiga över dagens smartphones och säger, “Kan du ringa med den också?” – med tanke på allt annat som folk gör med dem istället. Men det finns en intressant tanke med det hela … läs mer

Filmappar

Camera 2

När man pratar om bilder så brukar man göra en skillnad på stillbilder och rörliga bilder – även om båda sakerna egentligen är fel idag. För det första så har ju nätet med sina animerade GIFar och de moderna kamerorna … Läs mer!

Fotoappar

Pocketbooth

Det här med fotoappar är lite kul – vi söker alla efter den senaste, den bästa, den nyaste och allt sånt – och vad vill folk ofta ha, jo en effekt av att det ser gammalt, omodernt och lite så … Läs mer!

Bildbehandlingsappar

Snapseed

Under den senaste tiden så har detta varit min verkliga go-to app när det gäller att redigera bilderna på mobilen. Först och främst så är det för att man verkligen har de grundläggande redigeringsmöjligheterna i den, sen att man kan … Läs mer!

Ritappar

Sketcher PRO

Här har vi en ritapp, som flyttar pennan in i samtiden och nutiden. För här så låter inte appen dig enbart rita med fingrarna, utan den ger dig även en digital hjälp med kreativiteten kring linjerna. Hur då? Jo, den … Läs mer!

Kameraappar

SwatchMatic

Det där med färger är sällan lätt. Är en färg mer blå eller grön i sin nyans, eller hur kan man veta vad något som man ser på stan har för färg samt hur plockar man lägg fram komplementfärger till … Läs mer!