Lägger ett pussel

Reading Time: 2 minutes

Jag lägger ett pussel av mig själv. Vet inte hur många bitar det är. Vet bara att jag har genom åren hittat två:

    Du är oförutsägbar, och man vet var man har dig.
    Du är full av överraskningar, och trygg och stabil.
    Du är rolig, och allvarsam.
    Du är ologiskt, och alltid med en tanke bakom.

    Du är som ett svalkande duggregn efter en het och solig förmiddag.
    Oväntad och väldigt välkommen.

    Det är ju just det – DU ÄR. Och det räcker liksom.

    Dina tankar är som en popcornmaskin.
    Spännande att titta på, omöjligt att hinna följa alla, men en del,
    man vet aldrig vart det landar, men alltid innaför ramarna av vad som är dig.

    Det är en del av vad som gör dig fantastisk.

och jag fick nyss denna bit i min hand:

    Vet du.. Jag har svårt att föreställa mig dig hetsig! hahaha.. Att du är stark i dina åsikter och det du tror på tvivlar jag inte på, absolut inte..
    Jag har fått en uppfattning om dig som person, och du får självklart rätta mig om jag har fel.
    Jag tror att när du kommer in i ett rum med människor du inte känner så väl, så tror jag att du är den som först betraktar. Jag föreställer mig dig att du ställer in din radar, läser in människor och gör en bedömning av vilka som är vad. Inte yrken och sånt skit, utan vem som är vem i personligheten. Jag tror att du är ruggigt duktig på det, och att du sällan har fel. Det är få gånger någon överraskar dig och visar sig vara någon annan..
    Jag tror att du är otroligt social smart och kan prata med vem som helst. Allt ifrån Carolina Gynning till Reinfeldt! Jag tror att du kan sitta på Nobelmiddagen och föra dig korrekt och jag tror att du kan sitta på golvet med afrikaner och äta med händerna!
    Det är en uppfattning jag har fÃ¥tt av dig. Men jag kan ha fel och jag tar INTE illa upp om du rättar mig. 😉

Det är 18 månader mellan orden. Det första kommer från mitt duojag den andra kommer ifrån en av de starkaste människor som jag stött på, och som gett mig mer än vad de flesta andra gett mig under år av vänskap. Det är en människa som med erfarenhet från sitt eget liv och värmen från sitt förhållande, har kunnat ge mig en otroligt naken, klar och rak kommunikation om sånt som jag sällan visat för en och samma person.

Så för andra så kan detta vara precis sån där text som jag själv hatar. Självhyllande. Men för mig är det två fantastiska pusselbitar till en bild av mig.

De visar mig, så som jag ser och känner mig, genom andras ord. De är en del av min vattenyta en stilla sommardag, då man ser både spegelbilden av himlen, samt fiskarna på botten samtidigt som man ser hur solstrålarna speglar sig i

vattenytan.

Tags: , ,

Comments are closed.