QUB: Introduktion

De flesta pratar om sin kreativitet, genom att hänvisa till att de tänker utanför boken och hur stelbent boxen är – men faktum är att boxen är lika stel – och fri – utanför den, som innanför.

För är man bara utanför boxen, så missar man ju att det som finns i den… Och är man i den, så består den inte bara av sina fyra sidor, utan man kan röra sig fritt inom den, även på ett tre dimentionellt plan.

För ett tag sedan få presenterade vi vårt kommande projekt: QUB: Kreativa möjligheter med enkla förutsättningar – och här är en lite tydligare överblick om vad det kommer att leverera…

Vårt koncept bygger på sex stycken olika sektioner, som alla påverkar varandra, även om de är fristående, samt att de skapar ett kretslopp.

CV (dig själv)
– personligt brev
– videopresentation
– kroppsspråk

BRANDING (tydlighet)
– branding vs. marketing
– moodboard
– sociala medier

BILD (uppvisning)
– foto
– video
– grafik

LJUD (berätta)
– tal
– inspelning
– musik

IMMERSIV (delaktighet)
– webb
– video
– app

MEDIA (skapa)
– blogg
– podd
– vlog

Allt börjar med dig själv, följt av hur tydlig du är med dig, sen hur du visar upp det, vad det berättar, vilken delaktighet det ger, samt vad du skapar av det – för att sedan gå varvet runt, med: det du skapar, hur är det kopplat till dig, hur tydlig är du med det… och så vidare.

Man kan lägga detta på allt från sig själv, små projekt till riktigt stora idéer. Vad detta gör är att du får möjligheten att visa upp det du själv vill och anser är det bästa med det du gör – vilket ökar dina möjligheter att andra upptäcker just allt det fantastiska som du kan erbjuda.

Materialet i sig är nedbruten i ”veckosektioner”, vilka ofta följs av ett helg uppgifter samt ca var tredje vecka lite större kreativa utmaningar.

Varje veckosektion innehåller 10 lektioner, som i sin tur innehåller två delar – en kort introduktion med lite bakgrund, följt av en kort ”hands-on” guide. Tanken är att man gör en sektion på förmiddagen och en på eftermiddagen.

Varje del erbjuder dessutom ofta ett digitalt grund material som du kan ladda ner och ta del av.

De kreativa utmaningar bygger på möjligheten av att få använda flera av de sakerna man lärt sig, till en utmaning – som du med fördel kan använda som eget skarpt material för att öka dina möjligheter att synas, få chanser och våga ta ett steg ut…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *