Horisontal video

Reading Time: 2 minutes

Observera att denna post är över ett år gammal.

Instagram försökte med IGTV att befästa mobilfilmandets vanliga stående format, men fick efter ett tag även anamma det traditionella liggande formatet också.

För hur det än är; skall vi casta en film till TV eller se den på en monitor, så är det fortfarande det liggande formatet som gäller.

Sen är det samtidig så att det är så lätt att glömma det, då man spontant skall spela in något lite snabbt med mobilen…

Men det finns en genialisk lösning.

Filmappen Horizon.
https://horizon.camera/

Med den så, oavsett hur du håller mobilen så filmar den i liggande läge och med en rak horisont – allt med den extra finessen att du bara ställer kameran upp för att zooma, vilket skapar betydligt smidigare och mjukare in och ut zoomningar.

Detta gör att det är väldigt lätt att filma med en hand, och kameran stabiliserar de mesta småskakningarna.

Även om den “tyska lutningen” ibland kan vara ett medvetet och stilistiskt val, så är det generellt mycket enklare att ta till sig och fokusera på innehållet om bilden inte lutar så mycket.

  • Ett generellt tips som man kan tänka på är att försöka sätta en ljus klisterlapp i närheten av kamera linsen – för ens ögon dras automatiskt till ljusare delar och filmar man i selfieläge, så är det lätt hänt att man tittat sett på startknappen istället för in i kameran

Appen filmar i 1080p med båda kamerorna, vilket lämnar utrymme för beskärningar till 720p och 480p för vanliga streamningsklipp. Så om man ser till att ha lite extra utrymme kring det man vill ha i bild, så kan man lätt fixa små snygga panoreringar och kamera åkningar i efterhand, om man vill jobba extra med det.

ANDROID
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hvt.horizon&hl=sv

IPHONE/IOS:
https://itunes.apple.com/se/app/id778576249

När det gäller iPhone/IOS versionen, så kan den från SE/6S och uppåt, klara av även 4K samt 120 fps video!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *