Andra sidan

Reading Time: < 1 minute

Kom alltid ihåg att hur det du säger låter, har betydelse – men tänk även på att andra människor kanske inte hör det på samma sätt som dig själv!

Ett praktexempel på detta, hur vi kan höra samma ord på olika sätt är när Comedy Central duon Key & Peele, beståelde av Keegan-Michael Key and Jordan Peele belyser detta med hur vi kan läsa texter helt olika.

Vill du kliva utanför nätet och ta del av en klassisk storytelling övning som just tar fasta på detta med hur man kan berätta en sak på flera olika sätt – så leta rätt på Raymond Queneau’s ”Stilövningar” (”Exercices de style”) från 1947, där han berättar en kort historia på 100 olika sätt och stilar

Om Andreas B. Melin

Digital kreatör med datakunskap sedan tidigt 80-tal inom programmering, webbutveckling, innehållskreation, design, musik, foto & video produktion, sociala medier, kurser, VR och AI. Har jobbat kommunikation och medieträning på alla sidor inom nyhet och nöjesindustrin; från webb till radio och TV samt film och tidning samt skivbolag i över 35 år, plus i över ett halvt decennium inom arbetsmarknadsförvaltningen med fokus på CV:n och kroppsspråk. Har en stor nyfikenhet för uttryck och nya möjligheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *