personligt

Personligt

#historia och bakgrund

Jag har varit digitalt aktiv sedan början av 1980, och något som man lärt sig med tiden är att det där med ”En gång på nätet, alltid på nätet”, tyvärr inte är så sant som man tror…

Företag försvinner, sidor görs om, servrar och leverantörer upphör samt tidigare snabb hittad information försvinner i sökmotorernas uppdaterade algoritmer samt världens allmänna sök historik.

Tipsen som jag numera ger alla, men ändå ständigt själv är värdelös på, är att alltid arkivera, ladda ner, ta skärmdumpar och spara allt.

Detta gäller oavsett om det är på någons webbsida, ett intranät eller en webbsändning av något slag. Spara ner, klipp ut det som är relevant gällande dig och anteckna datum samt källa och lägg sedan upp det själv på två olika molntjänster (Google Drive, Microsoft OneDrive, Apple iCloud, Samsung Cloud etc), för du vet aldrig när din egen dator dör eller blir stulen, alternativt att bara hårddisken kraschar rejält.

Konkreta saker som jag har är bl.a. DSLR, actioncamera, 360 kamera vr180 kamera och till och med 360 3D kamera, drönare, podd-utrustning, ljud och ljus, videostreaming mixer m.m.

Fokus här är dock en en liten sak som påpassligt kallas: #podden om mig

Tanken är att man själv kan få ta del av mina mjuka värden och kunskaper samt allt sånt som jag gjort, som i många fall inte längre finns kvar på nätet. Just för att jag är självlärd i så mycket och själv startat upp helt nya och egna saker som blir svårt att bara få ner i svartvita siffror…

Egentligen är detta bara en lättsam, väldigt fri och öppen lek med konceptet kring personliga brev, CV:n och möten – bara något att lyssna på om man vill, fullständigt kravlöst.

https://bit.ly/3NKXPzR

Vi har alla så mycket erfarenheter och kunskaper som så ofta försvinner i vardagens möten – jag försökte dra igång ett nyhetsbrev för en massa år sedan på mitt gamla jobb under termen ”Vi lär av varandra”, där tanken var att alla skulle kunna dela med sig av små tips eller omvärldsbevakning och reflektioner, som kunde vara värdefullt för fler. Tyvärr visade sig företagskulturen just i den gruppen inte vara den kunskaps generösa delen – men jag gjorde ett försök i alla fall.

Det är sällan man kan få reda på vad ens kollegor och även vänner egentligen gjort i livet – och därav så kanske man går miste om kunskap, inspiration, hjälp och stöd i olika situationer. Så det var med det i bakhuvudet som jag kom på idén om bara sätta ihop en väldigt rak och enkel tillbaka blick över vad jag egentligen gjort av all tid och dagar fram till nu.

Här kan du sen se lite av nya saker som jag satt ihop i form av Masterclasses, workshops, inspirationsföreläsningar etc:
LÄNK: http://www.regndroppar.com/blogg/qub/2023/04/07/utbildnings-koncept/