AID:IDE

AID:IDE – Individuell Digital Egenmakt

Reading Time: 2 minutes

IDE: Individuell Digital Egenmakt med Andreas Melin

  • Värnar vi om deltagarna? Lär vi oss av varandra och tar vi tillvara på den kompetens vi har?

Detta handlar bl.a. om en tanke kring en centraliserad och övergripande insats, som bl.a. skulle kunna:

  1. Hjälpa t.ex. organisationen att SJÄLVA göra instruktionsvideos för t.ex. bank-id eller liknande som deltagare kan behöva hjälp med, utan att de behövde tänka på GDPR.
  2. Sätta upp lokala mindre mediastudios där deltagare/kollegor bara kunde koppla in sin egen mobil och få bra ljud och ljus till presentationer eller kanske korta intervjuer med arbetsgivare – detta kan även locka hemmasittare att komma in
  3. Återkommande lära ut om hur man gör sig bäst på Skype, för att ta bort rädslan kring det…
  4. Lära ut hur man själv kan filma/fotografera – för att lämna över det och kunna få ett professionellt material av det, istället för klassiskt ”hemmafixare med en skakig mobil”
  5. Ge coacher och arbetsplatser tillgång till möjligheten att skapa miljövideos av återkommande arbetsplatser, så deltagarna själva kunde få uppleva dem.
  6. Lära ut om olika möjligheter, t.e.x. hur man kan ha en profilbild även om deltagaren har skyddas identitet.

m.fl. möjligheter

Mediastudion kan hjälpa till med att bygga upp lokala inspelningsmöjligheter, ha utbildningar samt ha videopresentations sessioner på återkommande basis – där vi inte enbart hjälper deltagare, utan även utbildar internt.

Det finns tyvärr en allt för tydlig låst struktur mot kunskap inifrån och underifrån, där man t.ex. ser fram emot en föreläsning av ”Genus fotografen”, men tycker det känns onödigt och man har inte tid med att lyssna på något sånt internt – samma sak med innovation samt någon konstig form av avundsjuka, missunnsamhet samt territorialt tänk – så fort som det är på enhetsplan, men kommer samma sak uppifrån eller utifrån enheten så har man betydligt större intresse.

”Kan själva” och ”Ingen idé för oss”, är återkommande ursäkter. Men när det kommer till kritan visar det sig att det verkligen är en idé och att man egentligen inte alls vet hur..

Låt oss lära av varandra, ta vara på kunskap och erfarenhet vi har tillsammans – och låt oss sätta deltagarna, samt våra kollegor i FOKUS!

s://bit.ly/3Qi1HGp

One comment on “AID:IDE – Individuell Digital Egenmakt

  1. Pingback: Utbildnings koncept | QUB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *